Canan Karatay en lezzetli köftenin nasıl yapılacağını anlattı!

Et yemekleri Türkiye'de sofraların vazgeçilmez yemeklerinden biridir. Et yemekleri sadece evde değil, restoran ve lokantalarda da yaygın olarak tüketilmektedir. Et yemeklerinin en sevilenleri arasında sofralardan eksik edilmeyen et ürünlerinden biri olan köfte yer alıyor. Canan Karatay'ın yıllar önce önerdiği yemeğin köftenin lezzetini 10 kat arttırdığı tespit edildi.

Uzun yaşamın sırları hakkında açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Canan Karatay, geçtiğimiz yıllarda şöyle demişti: "Kuyruk yağı yerseniz daha uzun yaşarsınız." Canan Karatay'ın açıklamasının ardından herkes kuyruk yağının faydalarını araştırıp beslenmesine ekledi. .

Köfteleri harca koyup pişirmeden önce karıştırın.

Köftelere kuyruk yağı eklenmesinin lezzeti on kat arttırdığı ortaya çıktı.

KUYRUK YAĞLI KÖFTE TARİFİ

1 kg dana kıyma

200 gr çok ince kıyılmış veya öğütülmüş kuyruk yağı

1 adet bayat ekmek kırıntısı

1 su bardağı ince bulgur

1 demet maydanoz

4 yeşil biber

5 diş sarımsak

1 çay kaşığı kimyon (uzun

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı pul biber

1 çay kaşığı kekik

Kuyruk Yağlı Köfte Nasıl Yapılır:

Öncelikle biberleri çok ince (saç gibi) doğramamız gerekiyor, zahmet etmek istemiyorsanız blendera koyabilirsiniz.

Kıymayı ve yağı iyice karıştırıp bir kaseye koyuyoruz ve sırasıyla malzemeleri koyarak karıştırıyoruz. Sonra tavadada kızartılan köftelerin tadını çıkarıyoruz.